Ha otthon gyógynövényeket és fűszernövényeket termesztesz, miért ne készítenél belőlük saját illóolajat és hidrolátumot? Az Alquitar desztilláló készülékkel, Leonardo Da Vinci zseniális találmányával, ezt most könnyedén megteheted! Ez a speciális kialakítású eszköz lehetővé teszi, hogy hatékonyan és biztonságosan kinyerd a növények természetes gyógyhatású összetevőit.
Az Alquitara kupolája úgy van kialakítva, hogy a gőz az edényből a kupola hűtési rendszerének segítségével lecsapódik, majd a kivezető csövön keresztül egy gyűjtő edénybe jut. A desztilláció lassú folyamata biztosítja, hogy a végeredmény kiváló minőségű illóolaj és hidrolátum legyen.
A készülék három részből áll, a kivehető szűrőrács pedig segíti a növényi anyagok elkülönítését, megkönnyítve a gőz útját a kupolába. Ez lehetővé teszi, hogy a gőz megnyissa a növényi sejtfalakat, és magával ragadja az illékony összetevőket, mint például az illatok és illóolajok.
A lepárlás után nem kell teljesen kiürítened az üstöt; csak a hiányzó vizet kell pótolnod, és az új növényeket az elválasztó rácsra helyezned, így időt és energiát spórolhatsz. Ezt a készüléket használhatod például pálinkák ízesítésére vagy a manapság divatos gin készítésére is. Ha pedig kiveszed a középső testet, pálinkafőzésre is alkalmas.
A desztilláló forrasztásai ólommentes rézből és sárgarézből készültek, garantálva a megbízható minőséget.
A készülék részei:
- üst
- szűrőbetét
- különleges kupola
A lepárlás előkészítése és folyamata:
- Gyűjtsd össze a megfelelő mennyiségű gyógy- vagy fűszernövényt.
- Vágd össze apróra a növényeket.
- Tedd a lepárló készülék megfelelő helyére .
- Önts vizet a lepárlóba.
- Gyújtsd be a rezsót és tedd rá a készüléket.
- Amikor lecsepegett a teljes mennyiség a pipettád segítségével válaszd szét az hidrolátumot (virágvizet) és a tetejére kiülő illóolajat.
- A szétválaszott folyadékokat tedd lezárható sötét üvegcsébe és tedd hűvös, sötét helyre vagy cseppentsd egyből a diffúzorodba.