Tedd különlegessé az ünnepeket: Készíts illóolajos gyertyát!

Az ünnepi szezon tökéletes alkalom arra, hogy valami igazán személyes és különleges ajándékot adj szeretteidnek. Mi lenne jobb, mint egy saját készítésű illatos karácsonyi gyertya?
Kövesd lépésről lépésre útmutatónkat, és garantáltan el fogod bűvölni a megajándékozottakat!
Hozzávalók:
- 1 csésze szójaviasz (könnyen kezelhető és környezetbarát)
- 1 kanóc gyertyatartó alapra (hossza a gyertya méretétől függ)
- 20 csepp narancs illóolaj
- 10 csepp fahéj illóolaj
- 5 csepp szegfűszeg illóolaj
- Üvegtégely vagy régi csésze a gyertyához
- Dekor szalag és címke az ajándékozáshoz
Elkészítés:
-
Szójaviasz olvasztása: Olvaszd meg a szójaviaszt egy dupla falú edényben vagy a vízfürdő felett. Fontos, hogy egyenletesen olvadjon el, így légy türelmes!
-
Kanóc rögzítése: Rögzítsd a kanócot az üvegtégely vagy csésze alján. Használj egy kis mennyiségű viaszt vagy speciális kanóctartó ragasztót a biztos tartáshoz.
-
Illóolajok hozzáadása: A megolvadt viaszhoz add hozzá a narancs-, fahéj- és szegfűszeg illóolajokat, majd keverd jól el, hogy az illatok egyenletesen oszoljanak el a viaszban.
-
Viasz öntése: Lassan öntsd a keveréket a tégelybe. Ügyelj rá, hogy a kanóc függőleges maradjon, ehhez használhatsz két összekötött hurkapálcát, amely megtartja helyzetben a kanócot.
-
Gyertya hűtése: Hagyd a gyertyát hűlni legalább 24 órán át szobahőmérsékleten. Amikor teljesen megszilárdult, vágd le a kanóc feleslegét, körülbelül 1 cm-esre hagyva.
-
Díszítés: Adj extra karaktert gyertyádnak, díszítsd szép szalaggal, és adj hozzá egy személyes üzenettel ellátott címkét.
Ezzel a lépésről lépésre útmutatóval könnyedén elkészíthetsz egyedi illóolajos gyertyákat, amik nemcsak illatukkal varázsolnak el, hanem kézzel készített mivoltuk miatt is különlegessé teszik az ünnepeket.
Jó készülődést és boldog ünnepeket!